Vi hjälper dig med glas!

Fotokromatiska glas

Våra ögon jobbar hårt – dag in och dag ut. De ställer om sig konstant till förändrade ljusförhållanden som skymning, skugga, artificiellt ljus eller solsken – allt utan att vi märker det. Ibland kan det kännas jobbigt.
Det finns fotokromatiska glas som underlättar i detta arbete för våra ögon och ger ett mer avslappnat och komfortabelt seende.

De viktigaste faktorerna som moderna fotokromatiska glas måste klara av är hastighet, skydd och färg. De nya ColorMatic®glasen från Rodenstock ger imponerade och utmärkt resultat på alla tre områdena.

Läs mer om ColorMatic glasen

Synskärpa är livskvalitet

Med ögonen fångar vi upp fler intryck än med något annat sinnesorgan. Vi orienterar oss, kommunicerar ordlöst, tar in form och färg. Skarpt seende är helt enkelt livskvalitet! Men ett naturligt seende är därmed ingen självklarhet: ungefär var tredje människa i Tyskland har ett synfel som närsynthet, översynthet, astigmatism, ålderssynthet eller skelning. Hur bra ser du själv?

Individuella glas

Nu har våra bästa glas i impression familjen blivit EyeLT-optimerade. Detta innebär att impression glasen får ca 25% bredare närdel.

Vi kan verklingen känna oss nöjda att kunna erbjuda Er som kunder några av de bästa progressiva glasen i världen. Kom in så visar vi skillnaderna på glas och glas!

Efter 40 behöver du göra mer för dina ögon!

Rodenstock Impression® progressiva glas.

I varje situation kommer du att uppleva:
• En unik synupplevelse
• Utmärkt bärarkomfort
• Perfekt estetik

Impression® Freesign 3 från Rodenstock ger dig alltid ett
skräddarsytt synfält. Det är på grund av att formen
på ditt ansikte, avståndet mellan dina ögon och
passformen och formen på din valda båge tas med
i beräkningen när dina glas tillpassas.

Läs mer om glasrådgivning

1539522

Progressiva

Runt 40 gör levnadsåren att de flesta människor tappar förmågan att se skarpt på nära håll – ett helt naturligt förlopp.

Ett progressivt glas korrigerar när-, lång- och ålderssynthet samtidigt och ger användaren skarp syn även på alla medelavstånd. Glasen har bearbetats så att de inte har några synliga kanter i glaset.

Det finns flera olika progressiva glasögonglas med olika prisnivåer och individuell design.

Vi kan visa dig skillnaden mellan de olika alternativen!

Terminalglasögon

På arbetsplatsen gäller det att fixera blicken på bildskärm, skrivbord och kolleger på olika avstånd. Med stigande ålder blir det allt mer ansträngande för våra ögon. Omedvetet ändrar man sin kroppshållning för att kompensera för detta, och det leder ofta till smärtor som är svåra att lokalisera.

Rodenstocks terminalglasögon avlastar ansträngda ögon och även spända nack- och axelpartier. Redan när du bär dem 5–10 timmar i veckan kommer du att märka effekten! Läs mer om terminalglasögon 

Vi har flera stora företagsavtal som: Kalmar kommun, Landstinget i Kalmar län, Borgholms kommun med flera.

Avlastningsglas

Ett glasögonglas med en relax funktion, glaset hjälper till att avlasta ögats ackommodation vid längre seende på nära håll. Ett glas som är speciellt designat för dagens digitala generation som sitter framför datorer vare sig de arbetar, studerar, spelar eller umgås. Vill du veta mer besök oss eller klicka här.

Kvalitet för ögonen: vår kvalitetssäkring

I över 135 år har Rodenstock stått för glasögonglas av högsta kvalitet. För att uppfylla högsta krav har Rodenstock utvecklat mycket noggrant definierade processer för kvalitetssäkring.

Handmade by Optiker Tottie

Tack vare att vi har egen inslipningsverkstad kan vi göra glasögon snabbt, i vissa fall direkt samma dag. Vi har ett stort lager enkelslipade glas från Rodenstock som gör detta möjligt.

Vi försöker hjälpa dig direkt vid akuta lagningar av dina glasögon.

plastglas_fjäderlätt

Material

Ett glasögonglas är ett riktigt underverk! Det består av ett material som måste vara perfekt: transparent, rent, klart och homogent i strukturen. Och av ett material som kräver högsta precision vid tillverkning och bearbetning. Även utan toning bör det ge UV-skydd och vara lättskött. Idag är det nästan uteslutande plastglas som säljs.

Lätta och tunna: våra plastglas
Plastglas är lätta och ger därför en hög bärkomfort. Specialbehandlade ytor som Rodenstock Solitaire® Protect Plus 2 förhindrar reflexer och skyddar glasen mot repor.

Robusta och med lång livslängd: våra mineralglas
Vissa glasögonanvändare föredrar fortfarande det beprövade mineralglaset. Hur bräckligt glas än kan verka, så är det förvånansvärt stabilt och tåligt. En fördel jämfört med plastglas är det mindre underhållsbehovet och den högst reptålighet. Den något högre vikten är något som många glasögonanvändare därför gärna accepterar.

Behandlingar

fordelar_premiumbehandling

Solitaire® Protect Balance 2

Den innovativa Hightechbehandlingen Solitaire® Protect Balance 2 reducerar blått ljus till en naturlig nivå. Resultatet: den naturliga biorytmen störs inte, sömnen är åter djup och rogivande. På så sätt kan du starta dagen väl utvilad och avspänd samt arbeta koncentrerat. Förbättrat kontrastseende avlastar dina ögon än mer.

Den ger optimalt UV-skydd och skydd mot störande reflektioner.

 

Antireflexbehandling

Finns i olika kvalitéer och här beskriver vi vår bästa premium antireflexbehandling Solitaire®  Protect plus 2

  • High-tech anti-reflex behandling för perfekt syn i alla situationer
  • Smutsavvisande, vattenavstötande och motståndskraftig
  • One- Wipe-effekt för enkel rengöring

INTE BARA GLASÖGON ELLER LUPPAR – UTAN MYCKET MER

Vi säljer optiska lösningar för dig som arbetar inom kirurgi och tandvård.

Läs mer om våra lösningar, klicka här!