Glas

Eftersom vi med ögonen fångar upp fler intryck än med något annat sinnesorgan, har vi valt att arbeta med Rodenstock när det kommer till glas till dina glasögon, Rodenstock har i över 140 år arbetat med högprecisionsglas och det vill vi också göra. På marknaden idag finns det mängder av olika typer av glas, och vårt digitala samhälle ställer höga krav på vårt seende. Vi hjälper mer än gärna till att hitta vilket glas som passar just dig efter resultatet från din synundersökning. Välkomna in så berättar vi mer.

Progressiva glas: De progressiva glas som vi arbetar med är moderna och har en avancerad teknik som passar dig som behöver olika styrkor för avstånd och nära håll. Styrkan i glasen ändras steglöst mellan avstånds- och närseendet. Vi har flera olika progressiva glasögonglas med olika prisnivåer och även med individuell design där du får ut det mesta av glaset. Med dagens teknik är det möjligt att slipa in styrkan i finare steg och det skapar en mer steglös känsla samt ger dig optimal skärpa och komfort.

Rums/Närprogressiva glas: Glas som är anpassade efter dina arbetsuppgifter, hobby/önskemål och vilket arbetsavstånd du arbetar vid. Är uppbyggda för att ge dig ett bekvämt och ergonomiskt seende vid arbetet.

Skyddsglasögon: I vissa miljöer är skyddsglasögon ett krav för att minimera risken för ögonskador. Skyddsglasögonen ska vara CE-märkta för att vara godkända. I skyddsbågen kan du få den styrka du behöver i arbetet, allt från progressiv styrka och enkelslipade till terminalglas. Vi arbetar främst med skyddsglasögon från UVEX.

Enkelslipade glas: Glas som har samma styrka över hela glasytan. Här har vi även ett glaslager i styrkorna upp till -4.00 och +4.00 samt med cylinder -2.00. Från vårt glaslager finns det oftast möjlighet att få sina glasögon färdiga på 60 min (beroende på personalstyrka).

Färgskiftande glas: Glas som ändrar färg efter ljusförhållanden utomhus. Bra alternativ för dig som inte vill byta mellan dina vanliga glasögon och solglasögon.

Solglas med din styrka: Solglasögon i din egen styrka är både snyggt samtidigt som det skyddar dina ögon och ger dig tydligt seende utomhus. Det finns flera färger att välja mellan och de kan vara enfärgade, gradalfärgade eller med spegelglas. Det finns också polariserande glas som motverkar ljusreflexer/speglingar när solstrålar träffar till exempel vattenytor.

Lätta luppar skräddarsydda för dig

Det omfattande Optergo®-luppsortimentet erbjuder en lämplig lösning för alla synbehov. Tack vare den användarorienterade designen, avancerade material och funktionella detaljer är Optergo®-lupparna bekväma att använda även under längre arbetsdagar.

Optergo®-luppar skräddarsys individuellt för användaren. Våra utbildade experter hjälper dig att välja rätt luppmodell för ditt syfte och bestämma dina synkorrigering och förstoringsbehov för bästa möjliga seende. Lupparna är dimensionerade och konstruerade för att stödja en ergonomisk arbetsposition och använder unik prismaoptik vid behov. Vårt koncept har i kliniska studier visat på minskade arbetsrelaterade nack-, axel- och ryggsmärtor.

Förstorande luppar är ett viktigt verktyg för användaren som utan dessa får det svårt eller omöjligt att utföra sina arbetsuppgifter. Detta har beaktats i både produktdesign och vår kundservice; underhåll, reparationer och uppgraderingar kan hanteras smidigt och snabbt under hela lupparnas livscykel.

 

 

 

 LÅNA HEM BÅGAR

Hos oss får du alltid låna hem bågar innan du väljer vilken båge du vill ha, en service som ofta uppskattas av våra kunder.
Då får du som kund möjlighet att se bågen i andra ljus, med andra kläder samt få smakråd av familj och vänner.

 

 

Snabbt & Enkelt

Boka & Beställ online

Besök oss

Kaggensgatan 21
392 32 Kalmar


Se karta för hitta till oss >>

Kontaktuppgifter

Öppettider

Måndag, tisdag, torsdag: 09.00 – 18.00

Onsdag: 10.00 – 18.00

Fredag: 08.00 – 17.00

Lördag: 10.00 - 14.00

 

 

Avvikande Öppettider

 Observera att vi under maj månad har lunchstängt vissa dagar mellan 12.30 - 13.30

Sista lördagen vi har öppet innan sommaren är 8 juni.