Vi hjälper dig hitta rätt glasögon!

golf-bild

Sportglasögon

Vi jobbar främst med Adidas sportglasögon som är utmärkt vid cykling, golf och skidåkning. Kontakta oss gärna för vidare upplysningar om vad vi kan erbjuda dig inom dessa områden.

Computer-Glasses-1024x682

Terminal & skyddsglasögon

Ett par terminal/skyddsglasögon med individuellt behovsanpassade glas ger en helt ny syn på jobbet. Rätt arbetsglas är en investering i hälsa och välbefinnande och även dina framgångar på jobbet. 70% av alla kontorsanställda och andra inomhusmiljöer i Europa har problem med stelhet, spänningsvärk, smärta i rygg och nacka eller huvud. I de flesta fall helt i önödan. Föreskrifter om arbete vid bildskärm. Nyfiken? besök oss!

glas

Barnglasögon

Att som barn ha glasögon är inte alltid lätt, därför lägger vi stor vikt vid att även våra barnbågar ska vara snygga och följa rådande trender. Samtidigt vet vi att barn leker vilt, så bågarna måste vara hållbara och tåla mycket. Vi har stort utbud av titanbågar för barn.

Bidrag för glasögon och kontaktlinser

Klicka här för att läsa mer!

Läs mer om våra varumärken

Handmade by Optiker Tottie

Tack vare att vi har egen inslipningsverkstad kan vi göra glasögon snabbt, i vissa fall inom 60 minuter. Vi har ett stort lager enkelslipade glas från Rodenstock som gör detta möjligt.

Vi försöker hjälpa dig direkt vid akuta lagningar av dina glasögon.

tomford-ny

Mannen är karln som blivit en modeikon och som lyckats med det mesta han varit involverad i. Bågarna är de läckra, synligt moderna men med tydliga referenser till 50- och 60-talet. Varumärket är det som på bara några år blivit ett av de absolut hetaste, mest sensuella och lyxigaste av dem alla inom modevärlden. Alla bär de namnet Tom Ford.

adidas glas

Adidas sportglas är perfekta för olika sporter som golf, cykling, innebandy etc. Det går enkelt att byta glas i modellerna efter vädrets förutsättningar. Med en enkel lösning går det att montera sina egna styrkor inanför solglasen i flertalet av modellerna.

 Vasuma glasögon

Vasuma Eyewear is a collection of unisex glasses, both sun- and ophthalmic. The overall theme for the collection is that here in Sweden bullies make fun of others wearing glasses by calling them “Eyewear snake”. Vasuma Eyewear is all about the revenge of the bullied ones with glasses out there. Each style in the collection is therefore named after a snake. The revenge of the eyewear-snake is finally here.

 porsche kalmar

PORSCHE DESIGN-glasögon står för ”teknisk lyx” – en harmonisk förening av design och lyx. Okonventionell, tidlös och puristisk design övertygar med sina höga innovativa krav. Tekniska innovationer och utomordentligt hantverk möter den senaste tekniken.

GUESS_Black

Guess erbjuder färgstarka, ungdomliga och glamorösa glasögonkollektioner med säsongsbetonade teman.

Guess är en framgångssaga där de började att sälja jeans men är idag ett globalt livsstilsvarumärke med ett komplett utbud av kläder och tillbehör i över 80 länder.

Nytt varumärke i butiken!

prada

Prada är ett italienskt modehus inom haute counture och accessoarer samt glasögon, grundat 1913 i Milano av Maria Prada. Klassiska bågar samt även en lite sportigare kollektion. Prada

rayban kalmar

Ray Ban grundades 1937 och är idag ett klassikst märke i alla åldrar. I butiken hittar du flera klassiska modeller från Ray Ban.

 

Triple X är stilren, skandinaviskt design från Stockholm med rena linjer och genomtänkta detaljer för ett brett spann av människor och ansiktsformer.

 bågar

Philippe Starck – När det gäller glasögon har han tagit skalmens skruvlösa funktion ifrån den mänskliga axeln vilket gör att skalmen går att justera även i höjd.

Philippe Starck designar sina bågar och de tillverkas av Alain Mikli och denna succé har fortsatt sedan 1996. Kvalité av högsta klass!

Logga3

Silhouette är ett familjeföretag som grundades 1964 med visionen att göra glasögon till en accessoar och är idag det ledande varumärket för lätta kvalitetsglasögon med tillverkning i Österrike. Med en passion för detaljer och en individuell design kombinerat med de bästa materialen och den senaste tekniken tillverkar Silhouette idag de lättaste glasögonen i världen. År 1999 revolutionerade Silhouette marknaden med de nya 1,8 gram lätta rimless glasögonen – Titan Minimal Art, utan några skruvar eller gångjärn. Silhouettes glasögon har använts i rymden över 35 gånger och används idag av framstående personligheter inom underhållnings-och affärsvärlden.

ErmenegildoZegna_logotipo_black copia

Ermenegildo Zegnas glasögon har en klassisk italiensk form med en modern elegans och som har en stärka relationen mellan mode och samtida konst.

Glasögonkollektionen kombinera solglasögon och bågar till de som söker klassiska och kvalitetsprodukter med sofistikerad italiensk traditionen.

LINDBERG glasögon kalmar

Hos LINDBERG används material ansvarsfullt vilket innebär tidlös elegans, exceptionell styrka och distinkta visuella effekter. Dessa exklusiva materialval inkluderar titan, acetat, guld, platina och diamanter – och vissa LINDBERG modeller finns även i naturligt horn, från buffel och myskoxe.

Du bestämmer.

Ingen massproducerade take-it-or-leave-it design – vi ger dig design, detaljer och material som du själv föredrar.

Genomtänkt skönhet. Denna karismatiska smyckesdesigner har designat solglasögon och vanliga glasögon under eget namn ända sedan 2002. Efva Attlings bågar bärs som smycken – vackra, sofistikerade och skapade av en kvinna som ser glasögon som ett sätt att uttrycka sitt inre jag. Elegant eller djärvt? Valet är ditt.

INTE BARA GLASÖGON ELLER LUPPAR – UTAN MYCKET MER

Vi säljer optiska lösningar för dig som arbetar inom kirurgi och tandvård.

Läs mer om våra lösningar, klicka här!

 

Giorgio Armani har en ojämförlig och tidlös stil. Rena linjer, egen elegans och omsorg för detaljer är de elementära koncepten som ligger till grund för alla Giorgio Armanis ikoniska mönster samt dess glasögonstilar.

Anrika Swarovski har sedan 1895 skapat smycken och produkter prydda med kristaller. Hantverk och passion för design kännetecknar varumärket vilket även avspeglas i glasögonkollektionen

Med sina tydliga visuella linjer som format bågar med stark karaktär är det kanske inte så konstigt att Carrera fått den position de har idag bland världens glasögonbärare. Med ett formspråk som står ut och är sitt alldeles eget. Ett livsstilsvarumärke med bågar för den som älskar livet och allt som händer där omkring. För den där resan är viktigare än själva målet.

Jaguar är ett av världens mest prestigefulla bilmärke, där Jaguar glasögon i likhet med bilmärket, kommunicerar elegans, kvalité och sportighet. En glasögonbåge för den medvetne mannen.

Helt klart ett av vårt bäst säljande märken! Alain Mikli är passion. Han startade sin karriär som optiker för över 35 år sedan men slutade då det han sålde till sina kunder var synhjälpmedel som var gamla, grå och trista.

För att ge sina kunder chansen att se bra ut samtidigt som dom såg bra startade han 1978 sin egen designstudio i ett garage i Paris. Han är numera rankad som en av dom viktigaste inom glasögondesign. En färgens och formens mästare som strävar efter perfektion i allt han gör.