Kontaktlinser

Kontaktlinser

Nästan alla kan bära kontaktlinser!

Kontaktlinser finns idag för de flesta synfelen, översynthet, närsynthet, astigmatism (brytningsfel) och åldersynthet ( presbyopi )

En noggrann undersökning av en kontaktlinsoptiker, eller en ögonläkare, är nödvändig för att få veta om man är lämplig för kontaktlinser, och vilken typ man helst bör använda. Vi hjälper dig med den bästa tänkbara lösningen för dina ögon.

Dagens linser är mjuka och bekväma och släpper igenom mer syre, vilket ögonen gillar. Den ökade syretillförseln och nya material gör linserna skönare att bära och låter ögonen återfuktas på ett bra sätt.

Endagslinser

En enkel variant där du öppnar en ny förpackning på morgonen och slänger linserna på kvällen – enkelt, komfortabelt och hygieniskt. Idag finns det endagslinser för de flesta typer av synfel.

Dygnet-runt-linser

Linsen är tillverkad i ett silikonmaterial som gör att den släpper igenom mer syre än andra linser. Dessa linser är under vissa förutsättningar godkända för användning mer än 1 dygn. Tänk på att det finns en högre risk för infektion om du väljer att sova med linser. Kontakta oss för mer information.

Månadslinser

Dessa linser kan vanligtvis användas i 2-4 veckor och är ett bra alternativ till endagslinser. Under denna tid vårdar du dina linser varje gång du tar ut dem genom att rengöra/desinficera dem med en vätska anpassad för dina kontaktlinser.

Progressiva linser

Progressiva linser gör att du ser bra på alla avstånd. Övergången blir mjuk och du slipper onaturliga rörelser med huvudet. En och samma lins fungerar på alla avstånd så att du kan läsa tidningen, arbeta vid datorn eller köra bil. Det går att få både endags- och månadslinser som progressiva linser.

Stabila linser

Stabila linser kan korrigera nästan alla typer av synfel och lämpar sig därför bra vid exempelvis stora brytningsfel eller vid problem med torra ögon. Det kan dock ta längre tid att vänja sig vid stabila linser än vid andra typer av linser.

Det viktigaste vid all linsskötsel är god hygien. En god regel är att alltid följa optikerns anvisningar för den kontaktlinstyp du köpt.

 

 LÅNA HEM BÅGAR

Hos oss får du alltid låna hem bågar innan du väljer vilken båge du vill ha, en service som ofta uppskattas av våra kunder.
Då får du som kund möjlighet att se bågen i andra ljus, med andra kläder samt få smakråd av familj och vänner.

 

 

Snabbt & Enkelt

Boka & Beställ online

Besök oss

Kaggensgatan 21
392 32 Kalmar


Se karta för hitta till oss >>

Kontaktuppgifter

Öppettider

Måndag, tisdag, torsdag: 09.00 – 18.00

Onsdag: 10.00 – 18.00

Fredag: 08.00 – 17.00

Lördag: 10.00 - 14.00

 

 

Avvikande Öppettider

 Observera att vi under maj månad har lunchstängt vissa dagar mellan 12.30 - 13.30

Sista lördagen vi har öppet innan sommaren är 8 juni.