Undersökningar

Undersökningar

Vi jobbar för att du ska få den bästa synundersökningen och hälsokontrollen av dina ögon. En synundersökning hos oss, är en allmän undersökning av synen. Detta innebär att vi gör ett antal moment, allt från att fram en ordination (ett recept för nya glasögon) till att bedöma om något onormalt förekommer, det vill säga om det till exempel finns tecken på någon ögonsjukdom som i så fall skulle kräva remiss till ögonläkare,

Allt fler människor går regelbundet till optikern för att på det sättet få en ”hälsoundersökning” av sin syn med jämna mellanrum, precis som man gör hos tandläkaren, dit de flesta går regelbundet. 

Genom en regelbunden och noggrann synundersökning kan man undvika dels att nytillkomna onormala förändringar förblir oupptäckta, dels kan man uppehålla en god synkomfort genom att minska risken för att stora synförändringar inte upptäcks och därmed slippa onödiga tillvänjningsbesvär när man skaffar nya glasögon. 

En allmän undersökning kan inte göras på kortare tid än ca 45 minuter utan att man utelämnar delmoment. Ibland måste mer tid tas i anspråk. Vår uppfattning är att man alltid skall göra en komplett undersökning, utom i undantagsfall om man till exempel behöver följa upp något man funnit under den allmänna undersökningen. Genom att de flesta besöker oss optiker kanske vartannat år eller tom mera sällan, är detta väl använd tid. Därför anser vi att man alltid skall kosta på sig en noggrann undersökning, och låta det ta den tid det kräver. 

En regelbunden synundersökning är ett sätt att bibehålla sin synkomfort. Vår synundersökning följer kvalitetsnormen (SOR) inom synvård. Undersökningstid 45 minuter.

Linsundersökning

Som kontaktlinsbärare undersöks man oftare än en glasögonbärare. Detta görs för att kunna upptäcka oönskade effekter av kontaktlinserna i god tid, innan skador eller annat uppkommer. Genom att kontaktlinsen sitter direkt på ögat, och kommer direkt i kontakt med hornhinna och bindehinna, samt genom att man berör ögat dagligen när man sätter in eller tar ut linserna, finns risker att man kan få biverkningar av kontaktlinserna.

Risken för biverkningar är små om man följer de anvisningar som lämnas för hur de skall skötas, och inte använder dem i situationer när det är olämpligt att bära linser.

Dessa situationer går vi noga igenom med alla kontaktlinsanvändare dels vid starten, dels vid de uppföljande undersökningarna.

Kontaktlinsundersökningarna syftar huvudsakligen till att följa upp effekterna av linserna, och därigenom undvika oönskade effekter av linserna. Dessutom syftar de till att följa upp att kontaktlinserna passform och allmänna funktion på ögat är korrekt. En normal linsundersökning enligt ovan kan inte göras på kortare tid än ca 30 minuter utan att utelämna delar av undersökningen.

Kontaktlinsundersökning måste göras regelbundet när man använder kontaktlinser. Intervallet för undersökningarna kan variera mellan 3 månader och 1 år, beroende på vilken kontaktlinstyp man använder och hur ofta man använder dem. Täta undersökningar görs i speciella fall och för de som reagerar onormalt med linserna. Undersökningstid 30 minuter

Körkortsundersökning

Vid körkortsundersökning undersöks synfältet och synen med och utan en eventuell korrektion. Du måste ha en godkänd legitimation med dig vid undersökningen.

Du behöver inte ha blanketten för hälsodeklaration med dig, vi registrerar det digitalt hos transportstyrelsen. Undersökningstid ca 15 minuter.

Torra ögon undersökning

En synundersökning som kompletteras med diagnos och bedömning varför ögonen är torra. Det finns inga botemedel för torra ögonen däremot finns det saker som kan lindra torra ögon symptom.

Vanliga symptom

Ögon känns brännande

Ögon känns trötta

Ljuskänslig

Dimsyn

Undersökningen tar ca 60 minuter samt en uppföljning

 

 LÅNA HEM BÅGAR

Hos oss får du alltid låna hem bågar innan du väljer vilken båge du vill ha, en service som ofta uppskattas av våra kunder.
Då får du som kund möjlighet att se bågen i andra ljus, med andra kläder samt få smakråd av familj och vänner.

 

 

Snabbt & Enkelt

Boka & Beställ online

Besök oss

Kaggensgatan 21
392 32 Kalmar


Se karta för hitta till oss >>

Kontaktuppgifter

Öppettider

Måndag, tisdag, torsdag: 09.00 – 18.00

Onsdag: 10.00 – 18.00

Fredag: 08.00 – 17.00

Lördag: Stängt

 

 

Avvikande Öppettider

19/7 Stängt

 Lunchstängt 12.30 - 13.30